onsdag 22 september 2010

Pastasås med räkor


I helgen var vi ute på en härlig långpromenad med vänner. När vi kom hem bjöd vi på den här enkla, men ack så goda pastarätten! Tar ingen tid alls att göra. Är bra med sånna rätter som man på en enkel hand kan svänga ihop, när man får gäster oplanerat. Dessutom av ingredienser som man allt som oftast har hemma:-)

Ingredienser (8 portioner)
400 g räkor, (använd frysta om du inte har färska)
2 st gul lök
3 msk smör
6 msk hackad dill (använd fryst om du inte har färsk)
4 dl creme fraiche
1/5-1 dl riven färsk parmesan (gillar du inte parmesan, byt ut den mot vanlig riven ost)
3-4 tsk hummerfond
Ett par nypor pepparmix

Valfri pasta, gärna fullkorn

Gör så här: Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör,  i en traktörpanna eller kastrull. Tillsätt dill. Blanda ner creme fraiche, rivna parmesanen och smaksätt med hummerfond och pepparmix. Lägg i räkorna och låt dem bli varma, utan att koka. Blanda ner pastasåsen i pastan. Rör om. Häll upp i ett stort serveringsfat och servera direkt!

LCHF-vänlig: Strunta i pastan och ät såsen tillsammans med kokta grönsaker.